Bedsystemen

 

Waarom Froli bedsysteem?

Iedereen heeft het recht om goed te slapen aan boord. Ondanks de grote investering die worden gemaakt om het verblijf aan boord optimaal te maken, laat het slaapcomfort zich in vele gevallen de wensen over.

In motorhomes , caravans en schepen wordt de matras meestal op een houten plank gelegd en bij de recentere types is dat al overgegaan naar een stugge lattenbodem. Helaas hebben die lattenbodems niet dezelfde eigenschappen als bij u thuis. Bij de lattenbodems aan boord is er al ventilatie maar geen van beiden zijn goed voor uw slaapcomfort.

Uw comfort begint bij een beweegbaar veersysteem onder uw matras. Het systeem moet een luchtlaag vormen om uw matras te ventileren en verend zijn om uw drukpunten van het lichaam te compenseren.

Deze twee belangrijke voorwaarden zijn de eigenschappen van het Froli bedsysteem.

 

Froli is de oplossing!

 

De Froli veerelementen zijn uiterst flexibel en geven ondersteuning volgens de individuele specificaties van het lichaam. Het grote aantal van de elementen die gebruikt worden verdelen de lichaamsdruk gelijkmaker en is ontworpen om stress te vermijden. De nek en rug worden in comfortabele, orthopedisch correcte manier ondersteund.

 


Open veerelementen die de lucht te laten circuleren zorgen ervoor dat een deugddoende slaapomgeving is voorzien. Een standaard matras wordt gebruikt als de drager.

 

De veer is doordacht ontwikkeld.

Sedert 1993 is Froli als eerste fabrikant van ergonomische veersystemen in bedden de innoverende partner. Zowel materiaal als afmetingen van de veer heeft diverse studies doorlopen om de juiste ondersteuning op de juiste plaats te garanderen. Zo heeft die ook de minimale oppervlakte gekregen om de matras optimaal te ondersteunen zonder die in de toekomst te gaan perforeren.

 

De veren zijn vervaardigd uit versterkt thermoplastisch rubber. TPE
Door het duurzaam materiaal te gebruiken behouden de veren hun veerkracht en hanteert Froli 5 jaar garantie waarbij Froli.be (via deze site) wij het nog verlengen tot 7 jaar.

De ultime oplossing voor uw bed?
Combineer het bedsysteem met een speciale Froli matras en u krijgt het slaapcomfort van thuis aan boord. Beter kan je niet krijgen. Vraag onze aanbieding aan en wij werken uw bed volledig uit.Is het eenvoudig te installeren?

 

Jazeker!

Het veersysteem klikt als een puzzel in elkaar.

 

Installatie op een vlakke bodem:

Het veersystemen zorgen ervoor dat er een plaats is tussen de matras en de harde ondergrond. In deze zone circuleert de lucht en ventileert de matras volledig.

Bij het slapen bewegen we verschillende keren. En dat helpt de ventilatie nogmaals mee. De ingedrukt zone komt vrij en een andere vrijde zone wordt ingedrukt. Dat creëert luchtstromen. Finaal blijft uw matras droog na een nacht aan boord. Vooral bij boten is de vochtigheid heel groot, en het verschil is enorm.

 

De afstand die tussen de matras en de harde bodem is een ideale compensator voor ons lichaam. Dit zorgt ervoor - als we op onze zij draaien - dat de ruggegraad horizontaal blijft in één lijn. Dus Froli verzorgt de meest ergonomisch matraspositie voor uw lichaam!


De installatie gebeurt in 4 stappen:

1) Plaatsen van de x-basis elementen op de vlakke bodem en in elkaar klikken

    > Controleer of de basis mooi aansluit aan de bedrand!

2) De gepaste veren op de basis plaatsen. Respecteer hoofd en voetzone.

3) Matras erop leggen en hardheid testen

4) Pas volgens de gewenste hardheid de veer aan.

Installatie op een lattenbodem?

Omdat een lattenbodem aan boord slechts 1 doelstelling heeft, nl. ventileren, blijft het slaapcomfort rampzalig wezen. De stugge latten leveren geen comfort. En omdat er geen beweging is, is bij lattenbodems op een houten constructie ook zijn doel aan het verliezen.

Om het veersysteem op een lattenbodem te kunnen positioneren plaatsen we een draagnet. Zo hebben we een dragende bodem die ventileert en geen hoogteverlies geeft.

Daarop het Froli veersysteem en we hebben alle comfort.

Dank zijn de openingen ventileert de matras zoals voorheen en doordat de veren nu het lichaam volgen geniet men van een optimaal slaapcomfort.

  

De installatie gebeurt in 5 stappen:

1) Leg de ondersteunende draagnet op de lattenboden

    > fixeer die op de vier hoekpunten met spanbandjes.

2) Plaatsen van de x-basis elementen op de ondersteunende draagnet en klik die in elkaar
    > Controleer of de basis mooi aansluit aan de bedrand!
3) De gepaste veren op de basis plaatsen. Respecteer hoofd en voetzone.

4) Matras erop leggen en hardheid testen

5) Pas volgens de gewenste hardheid de veer aan.

 

Onderhoud:

De Froli veren zijn onderhoudsvrij. Stof en vuil kunnen door de luchtstromen tegen de veren hechten. Aangezien alle veren op een mat van basiselementen zijn geklikt, is het geheel vrij gemakkelijk op te rollen en even naar buiten te brengen.

Met de tuinslang is het volledige bedsysteem in een wip afgespoten en klaar om te laten drogen in de zon. Zo eenvoudig!

 

 

 

 

 

 

Froli STAR Mobil
Froli TRAVEL Mobil
Froli SCOR Mobil
Froli ZONA Mobil
Froli STAR Mobil
Froli STAR Mobil

Froli Star Mobil is aan boord een luxe bed & slaapsysteem dat veel ruimte en gewicht bespaart. De veerhoogte is slechts 43 mm en wordt veelal toegepast in motorhomes en caravans.

Lees Meer
Froli TRAVEL Mobil
TRAVEL MOBIL
Froli Travel Mobil is aan boord een luxe bed & slaapsysteem bij moeilijkere omstandigheden. Vrijweg alle vormen kunnen met de Travel Mobil voorzien worden. De veerhoogte van slechts 33mm is een ideale veer voor op boten, schepen en motorhomes met geringe slaaphoogtes.
Lees Meer
Froli SCOR Mobil
Froli SCOR Mobil

Optimale ventilatie en hardheid instelbaarheid!

Open lamellen op de veer zorgen voor maximale ventilatie activiteit. De drukcompensatie is optimaal instelbaar via de rode spanningskruis in 3 verschillende standen.

Lees Meer
Froli ZONA Mobil
Froli ZONA Mobil
Froli ZONA Mobil is aan boord een luxe bed & slaapsysteem uiterst geschikt voor de zwaardere slaper. De veerhoogte van slechts 60mm is een ideale veer voor op boten, schepen en motorhomes met rechthoekvormige bedden.
Lees Meer
Exclusieve Belgische dealer van Froli
Froli - Kleine Heerweg 154 - 8791 Waregem - België - T.:+32 (0)56 350.150 - BTW: BE 0839.980.804 -
Webdesign by IDcreation 2016 - Cookie Policy