top of page

Iedereen heeft het recht om goed te slapen aan boord. Ondanks de grote investering die wordt gemaakt om het verblijf aan boord zo goed mogelijk te maken, laat het slaapcomfort in vele gevallen te wensen over.

In motorhomes, caravans en schepen worden de matras vooral op een houten plank gelegd en bij de recentere types is dat misschien al naar een stugge lattenbodem. Helaas hebben die lattenbodems niet dezelfde eigenschappen als bij u thuis. De stugge lattenbodems aan boord zorgen voor ventilatie, TOP! Maar noch de lattenbodem noch de houten plank zorgen voor uw rug en uw slaapcomfort.

Uw comfort begint bij een beweegbaar veersysteem onder uw matras. Het systeem moet een luchtlaag vormen om uw matras te ventileren en verend te zijn om de drukpunten van uw lichaam te compenseren. Ons lichaam is niet over de volledige lengte gelijk, dus de bedbodem moet verschillende zones met hun hardheid hebben. Van de zacht voor de schouders tot de hard voor de rugholte. De praktische ervaring opgedaan uit het configureren van honderden bedbodems heeft Pascal Ostyn geleerd dat zelfs een verschillende hardheid voor het bekken nodig is.
Daarom zijn de oplossingen op maat met TRAVEL en SCOR veren ook aangepast naar 5 comfort zones.

Ventileren en drukpunten compenseren,

Aan die twee belangrijkste eigenschappen voldoet FROLI:

Waarom?

FROLI BEDBODEM

De OPLOSSING

De Froli veerelementen zijn uiterst flexibel en geven ondersteuning volgens de individuele specificaties van het lichaam. Het grote aantal elementen die gebruikt worden verdelen de lichaamsdruk gelijkmatiger en zijn ontworpen om stress te vermijden. De nek en rug worden in een comfortabele en orthopedisch correcte manier ondersteund.

dna.jpg

Open veerelementen die de lucht laten circuleren zorgen ervoor dat een deugddoende slaapomgeving wordt gecreëerd. De matras ventileert en voorkomt schimmelvorming.

Doordacht ontwikkeld

Froli is als eerste fabrikant van ergonomische veersystemen (sinds 1993) de innoverende partner. Zowel het materiaal als de afmetingen van de veer heeft verschillende testfases doorlopen om de juiste ondersteuning op de juiste plaats te garanderen. Zo heeft die ook de minimale oppervlakte gekregen om de matras optimaal te ondersteunen zonder kans op perforatie.

 

De veren zijn vervaardigd uit versterkt thermoplastisch rubber. (TPE)
Dit duurzaam materiaal zorgt dat de veren hun veerkracht over lange tijd behouden en daarom hanteert Froli een fabrieksgarantie van wel 5 jaar die door Froli.be (via deze site) nog eens verlengd wordt tot
maar liefst 7 jaar.

7 jaar

Garantie

PAST ALTIJD

Het veersysteem van Froli is modulair en pas altijd in gelijk welk bed. Het wordt aangeleverd in pakket vorm en is zeer eenvoudig te installeren. Naast een montage handleiding wordt bij op maat gemaakte bodems ook een legplan voorzien (enkel via Froli.be) Een service die wij extra aanbieden dankzij onze jarenlange ervaring in het bepalen van de juiste verenafstanden.
Deze manier van werken geeft ons een score van 94% perfect passende configuraties. Via optimalisatie helpen we de overige 6% ook aan een passend resultaat. 

 

Er zijn 4 type veren, elk met hun eigenschappen: STAR MOBIL, TRAVEL MOBIL, SCOR MOBIL en ZONA MOBIL. 

Het klikt als een puzzel in elkaar

Installatie op een vlakke bodem?

 

Het veersystemen zorgen ervoor dat er een plaats is tussen de matras en de harde ondergrond. In deze zone circuleert de lucht en ventileert de matras volledig.

Tijdens het slapen beweegt een mens heel vaak. En dat helpt bij de ventilatie. De ingedrukte zone komt vrij terwijl een andere vrije zone wordt ingedrukt. Dat creëert luchtstromen. Uiteindelijk blijft uw matras droog na een nacht aan boord. Vooral bij boten is de vochtigheid heel groot, en het verschil is enorm.

 

De afstand tussen de matras en de harde bodem is een ideale compensator voor ons lichaam. Dit zorgt ervoor - als we op onze zij draaien - dat de ruggengraat horizontaal blijft in één lijn. Dus Froli verzorgt de meest ergonomisch matraspositie voor uw lichaam!

 

De installatie gebeurt in 4 stappen:

 

1) Plaats de x-basis elementen op de vast bodem 
    > Controleer of de basis mooi aansluit aan de bedrand!
2) Installeer de gepaste veren op de basis.
    > Respecteer hoofd- en voetzone.

3) Plaats de matras en test de hardheid 

4) Pas de veren aan,volgens de gewenste hardheid.

Installatie op een lattenbodem?

 

Een lattenbodem aan boord is niet gelijk aan een lattenbodem thuis, aan boord heeft het slechts 1 doelstelling: ventileren. Maar daarna blijft het rampzalig. De stugge latten leveren geen comfort. En omdat er geen beweging is, schieten lattenbodems op een houten constructie ook hun doel voorbij.

Om het veersysteem op een lattenbodem makkelijk te kunnen positioneren plaatsen we eerst een draagnet. Zo hebben we een dragende bodem die ventileert en geen hoogteverlies geeft.

Daarop wordt het Froli veersysteem geïnstalleerd.

Dank-zij de openingen ventileert de matras zoals voorheen en doordat de veren nu het lichaam volgen geniet men van een optimaal slaapcomfort.

  

De installatie gebeurt in 5 stappen:

 

1) Leg de ondersteunende draagnet op de lattenboden

    > Fixeer die op de vier hoekpunten met spanbandjes.

2) Plaats de x-basis elementen op het ondersteunende 
    draagnet.
   > Controleer of de basis mooi aansluit aan de bedrand!
3) Installeer de gepaste veren op de basis.
    > Respecteer hoofd- en voetzone.

4) Plaats de matras en test de hardheid.

5) Pas de veren aan, volgens de gewenste hardheid.

FROLI
STAR MOBIL

 

 

Froli Star Mobil aan boord is een luxe bed & slaapsysteem dat veel ruimte en gewicht bespaart.
De veerhoogte is slechts 43 mm en wordt veelal toegepast bij rechthoekige bedden in motorhomes en caravans.

Versie: 

- 4 comfortzones (pakketten)

FROLI
TRAVEL MOBIL

Froli Travel Mobil aan boord is een luxe bed & slaapsysteem die zich aanpast bij moeilijkere omstandig-heden. Vrijwel alle vormen kunnen met de Travel Mobil voorzien worden.
De veerhoogte van slechts 33 mm is een ideaal voor op boten, schepen en motorhomes (alcove). Dus alle bedden met geringe slaaphoogte.

Versies: 

- 4 comfortzones (pakketten)

- 5 comfortzones (op maat)

FROLI
SCOR MOBIL

Froli SCOR Mobil is een luxe bed & slaapsysteem dat veel ruimte en gewicht bespaart. De veerhoogte is slechts 60 mm en wordt veelal toegepast bij rechthoekige bedden in motorhomes en caravans.

Optimale ventilatie en de hardheid is volledig instelbaar!

De drukcompensatie in de rugzone is instelbaar in 4 verschillende hardheden.

Ideale bedbodem voor zware slapers en mensen met rugklachten

Versies: 

- 4 comfortzones (pakketten)

- 5 comfortzones (op maat)

FROLI
ZONA MOBIL

Froli ZONA Mobil is een luxe bed & slaapsysteem uiterst geschikt voor de uiterst zwaardere slaper en bij gebruik van zware matras.
De veerhoogte van slechts 60mm is een ideale veer voor op boten, schepen en motorhomes met rechthoekvormige bedden.

OPGELET:

Deze veer is enkel geschikt bij matrassen van 20cm of meer, met een stevige hardheid.

Versies: 

- 4 comfortzones (pakketten)

bottom of page