Iedereen heeft het recht om goed te slapen aan boord. Ondanks de grote investering die wordt gemaakt om het verblijf aan boord zo goed mogelijk te maken, laat het slaapcomfort in vele gevallen te wensen over.

In motorhomes, caravans en schepen worden de matras vooral op een houten plank gelegd en bij de recentere types is dat misschien al naar een stugge lattenbodem. Helaas hebben die lattenbodems niet dezelfde eigenschappen als bij u thuis. De stugge lattenbodems aan boord zorgen voor ventilatie, TOP! Maar noch de lattenbodem noch de houten plank zorgen voor uw rug en uw slaapcomfort.

Uw comfort begint bij een beweegbaar veersysteem onder uw matras. Het systeem moet een luchtlaag vormen om uw matras te ventileren en verend te zijn om de drukpunten van uw lichaam te compenseren. Ons lichaam is niet over de volledige lengte gelijk, dus de bedbodem moet verschillende zones met hun hardheid hebben. Van de zacht voor de schouders tot de hard voor de rugholte. De praktische ervaring opgedaan uit het configureren van honderden bedbodems heeft Pascal Ostyn geleerd dat zelfs een verschillende hardheid voor het bekken nodig is.
Daarom zijn de oplossingen op maat met TRAVEL en SCOR veren ook aangepast naar 5 comfort zones.

Ventileren en drukpunten compenseren,

Aan die twee belangrijkste eigenschappen voldoet FROLI:

Waarom?

FROLI BEDBODEM

De OPLOSSING

De Froli veerelementen zijn uiterst flexibel en geven ondersteuning volgens de individuele specificaties van het lichaam. Het grote aantal elementen die gebruikt worden verdelen de lichaamsdruk gelijkmatiger en zijn ontworpen om stress te vermijden. De nek en rug worden in een comfortabele en orthopedisch correcte manier ondersteund.

Open veerelementen die de lucht laten circuleren zorgen ervoor dat een deugddoende slaapomgeving wordt gecreëerd. De matras ventileert en voorkomt schimmelvorming.

Doordacht ontwikkeld

Froli is als eerste fabrikant van ergonomische veersystemen (sinds 1993) de innoverende partner. Zowel het materiaal als de afmetingen van de veer heeft verschillende testfases doorlopen om de juiste ondersteuning op de juiste plaats te garanderen. Zo heeft die ook de minimale oppervlakte gekregen om de matras optimaal te ondersteunen zonder kans op perforatie.

 

De veren zijn vervaardigd uit versterkt thermoplastisch rubber. (TPE)
Dit duurzaam materiaal zorgt dat de veren hun veerkracht over lange tijd behouden en daarom hanteert Froli een fabrieksgarantie van wel 5 jaar die door Froli.be (via deze site) nog eens verlengd wordt tot
maar liefst 7 jaar.

7 jaar

Garantie

PAST ALTIJD

Het veersysteem van Froli is modulair en pas altijd in gelijk welk bed. Het wordt aangeleverd in pakket vorm en is zeer eenvoudig te installeren. Naast een montage handleiding is er extra bij de bedbodems op maat altijd een legplan meegeleverd (enkel via FROLI.be) Een service dat wij extra doen om via onze jaren ervaring de juiste verenafstand te bepalen en daarbij uw montagetijd vlotter te laten verlopen.
Deze manier van werken geeft ons een score van 94% dat onze uitgewerkte configuratie als perfect passend wordt ervaren. Via optimalisatie instructies kunnen we de overige 6% ook helpen aan een passend resultaat. 

 

Er zijn 3 type veren - elk met hun eigenschappen: STAR MOBIL, TRAVEL MOBIL, SCOR MOBIL en ZONA MOBIL. 

Het klikt als een puzzel in elkaar

Installatie op een vlakke bodem?

 

Het veersystemen zorgen ervoor dat er een plaats is tussen de matras en de harde ondergrond. In deze zone circuleert de lucht en ventileert de matras volledig.

Bij het slapen bewegen we verschillende keren. En dat helpt de ventilatie nogmaals mee. De ingedrukt zone komt vrij en een andere vrijde zone wordt ingedrukt. Dat creëert luchtstromen. Finaal blijft uw matras droog na een nacht aan boord. Vooral bij boten is de vochtigheid heel groot, en het verschil is enorm.

 

De afstand die tussen de matras en de harde bodem is een ideale compensator voor ons lichaam. Dit zorgt ervoor - als we op onze zij draaien - dat de ruggengraat horizontaal blijft in één lijn. Dus Froli verzorgt de meest ergonomisch matraspositie voor uw lichaam!

 

De installatie gebeurt in 4 stappen:

 

1) Plaatsen van de x-basis elementen op de vast bodem en
    klik die in elkaar
    > Controleer of de basis mooi aansluit aan de bedrand!
2) De gepaste veren op de basis plaatsen.
    Respecteer hoofd en voetzone.

3) Matras erop leggen en hardheid testen

4) Pas volgens de gewenste hardheid de veer aan.

Installatie op een lattenbodem?

 

Omdat een lattenbodem aan boord slechts 1 doelstelling heeft, nl. ventileren, blijft het slaapcomfort rampzalig wezen. De stugge latten leveren geen comfort. En omdat er geen beweging is, is bij lattenbodems op een houten constructie ook zijn doel aan het verliezen.

Om het veersysteem op een lattenbodem te kunnen positioneren plaatsen we een draagnet. Zo hebben we een dragende bodem die ventileert en geen hoogteverlies geeft.

Daarop het Froli veersysteem en we hebben alle comfort.

Dank zijn de openingen ventileert de matras zoals voorheen en doordat de veren nu het lichaam volgen geniet men van een optimaal slaapcomfort.

  

De installatie gebeurt in 5 stappen:

 

1) Leg de ondersteunende draagnet op de lattenboden

    > fixeer die op de vier hoekpunten met spanbandjes.

2) Plaatsen van de x-basis elementen op de ondersteunende 
    draagnet en klik die in elkaar
    > Controleer of de basis mooi aansluit aan de bedrand!
3) De gepaste veren op de basis plaatsen.
    Respecteer hoofd en voetzone.

4) Matras erop leggen en hardheid testen

5) Pas volgens de gewenste hardheid de veer aan.

FROLI
STAR MOBIL

 

 

Froli Star Mobil is aan boord een luxe bed & slaapsysteem dat veel ruimte en gewicht bespaart.
De veerhoogte is slechts 43 mm en wordt veelal toegepast bij rechthoekige bedden in motorhomes en caravans.

Versie: 

- 4 comfortzones (pakketten)

FROLI
TRAVEL MOBIL

Froli Travel Mobil is aan boord een luxe bed & slaapsysteem die zich aanpast bij moeilijkere omstandig-heden. Vrijweg alle vormen kunnen met de Travel Mobil voorzien worden.
De veerhoogte van slechts 33 mm is een ideaal voor op boten, schepen en motorhomes (alcove). Dus alle bedden met geringe slaaphoogte.

Versies: 

- 4 comfortzones (pakketten)

- 5 comfortzones (op maat)

FROLI
SCOR MOBIL

Froli SCOR Mobil is aan boord een luxe bed & slaapsysteem dat veel ruimte en gewicht bespaart. De veerhoogte is slechts 60 mm en wordt veelal toegepast bij rechthoekige bedden.

Optimale ventilatie en de hardheid is volledig instelbaar!

De drukcompensatie is in de rugzone is instelbaar in 4 verschillende hardheden.

Ideale bedbodem voor zware slapers en mensen met rugklachten

Versies: 

- 4 comfortzones (pakketten)

- 5 comfortzones (op maat)

FROLI
ZONA MOBIL

Froli ZONA Mobil is aan boord een luxe bed & slaapsysteem uiterst geschikt voor de zwaardere slaper en bij gebruik van zware matras.
De veerhoogte van slechts 60mm is een ideale veer voor op boten, schepen en motorhomes met rechthoekvormige bedden.

Versies: 

- 4 comfortzones (pakketten)

plan.jpg
Froli.be ne lux
Exclusieve dealer van 
FROLI
  • Volg ons...
Alle nieuwtjes als eerste
in uw mailbox...

© 2020 by Satalys. Exclusieve partner van Froli

0